Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sysmän yhtenäiskoulu Päijät-Hämeestä tuli kolmanneksi 20. toukokuuta järjestetyssä valtakunnallisessa NouHätä-pelastustaitokisassa. NouHätä-kampanja on suunnattu kahdeksasluokkalaisille, ja Päijät-Hämeestä siihen osallistui tänä vuonna 16 yläkoulua.

NouHätä!-kampanja on yläluokkien valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanja lisää nuorten valmiuksia ennakoida vaaratilanteita ja toimia niissä. NouHätä on Suomen Pelastusalan keskusjärjestö SPEK:n organisoima ja siinä ovat mukana alueelliset pelastuslaitokset sekä koulut.

NouHätä!-kampanjan pelastustaito-opetukseen osallistui tänä vuonna lähes 46 000 koululaista 525 koulusta. Kilpailuosuuteen puolestaan osallistui kolmihenkisinä joukkueina yli 6 200 kahdeksasluokkalaista, mikä on suurin kilpailijamäärä kampanjan 25-vuotisen historian aikana, SPEK:stä kerrotaan. Finaaliin pääsi 22 joukkuetta eli paras joukkue jokaisen pelastuslaitoksen toiminta-alueelta.

Kilpailijat saivat NouHätä!-finaalissa torjua vaaratilanteita, sammuttaa alkavaa tulipaloa ja ratkaista muita kiperiä tilanteita. Kilpailuosuus miteltiin tänä vuonna koronaepidemian vuoksi digitaalisesti, ja siihen osallistui enemmän koululaisia kuin minään aiempana vuotena. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön organisoima NouHätä!-kampanja on järjestetty jo 25 vuotena, ja se on tavoittanut yli 800 000 koululaista

Voitto Ouluun, pronssi Sysmään

NouHätä-kilpailun voitti Myllytullin koulun joukkue Oulusta, toiseksi sijoittui Gananderin koulu Siikalatvalta ja kolmanneksi Sysmän yhtenäiskoulu.

– Kilpailun osallistujamäärä ylitti odotukset. On hienoa, että kampanjan juhlavuotena osallistuminen oli näin runsasta, iloitsee NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

NouHätä!-opetusta antavat pelastuslaitosten turvallisuuskouluttajat ja koulujen opettajat. Heillä on käytössään ilmaiset opetusmateriaalit. Tänä vuonna opetus on toteutettu valtaosin etänä.

– NouHätä! on hieno ja vaikuttava esimerkki koulujen ja pelastustoimen yhteisestä, alojen väliset rajat ylittävästä toiminnasta, kiittelee Vesalainen.

Lue myös: 800 yläkoululaista saa Päijät-Hämeessä turvallisuuskoulutusta

Lisätietoa:
Teemu Peltomaa, vs. koulutussuunnittelija, 0440 773 207, teemu.peltomaa@paijatha.fi, Päijät-Hämeen pelastuslaitos

NouHädän kampanjasivutnouhata.fi/kampanja/

NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen, puh. 046 949 9545, risto.vesalainen@spek.fi, Suomen pelastusalan keskusjärjestö