Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tilapäismajoitus

Tilapäismajoittuminen on lyhytkestoista majoittumista tilassa, joka ei ole hyväksytty voimassaolevassa rakennusluvassa yöpymis- tai majoituskäyttöön. Tyypillisesti tilapäiseen majoittumiseen käytetään koulujen luokkatiloja tai nuorisotiloja. Tilapäismajoittuminen on mahdollista erillisissä kokoontumistiloissa, mikäli tilojen turvallisuuteen kiinnitetään huomioita. Tilapäismajoittumisen turvallisuuden arviointiin on pelastuslaitokset laatineet yhteisen ohjeen, jota majoittumisessa tulee noudattaa.

Tilapäismajoituksesta on ilmoitettava pelastuslaitokselle 14 vuorokautta ennen majoittumista. Ilmoittaminen voidaan tehdä kirjeitse os. Päijät-Hämeen pelastuslaitos, kirjaamo, Mannerheiminkatu 24, 15100 Lahti tai sähköpostilla os. phpela@paijatha.fi. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi:

 

  • tilat joissa majoitutaan osoitteineen ja rakennuksineen
  • ajankohta
  • majoittujien määrä
  • vastuuhenkilö yhteystietoineen
  • valvojien/ yhteyshenkilöiden yhteystiedot
  • tilaisuuden luonne

 

Ilmoituksen voi tehdä myös valmiilla lomakkeella. Ilmoituksessa tulee olla mukana kiinteistön omistajan kirjallinen lupa majoittumiselle.

Pelastusviranomainen arvioi tilojen soveltuvuuden majoittumiselle etukäteen. Säännöllisesti majoitukseen käytettävistä kiinteistöistä arviointi on tehty ja se on saatavissa kiinteistön omistajalta tai pelastuslaitokselta.

Ilmoituksen perusteella pelastusviranomainen arvioi tapahtuman riskin ja suorittaa tarvittaessa tiloihin valvontakäynnin majoituksen järjestäjän kanssa majoitusjärjestelyjen ollessa valmiina. Valvontakäynnistä laskutetaan pelastuslaitoksen taksan mukainen valvontamaksu.

Lisätietoja: päivystävä palotarkastaja p. 0440-773 222.