Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paloturvallisuustietoa maahanmuuttajalle

Opetusvideot

Pirkanmaan pelastuslaitos on toteuttanut hankkeen, jonka tarkoitus on lisätä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien paloturvallisuustietoa. Palosuojelurahaston avustuksella on tehty opetusvideoita, joissa kerrotaan keskeisimmät yleiseen paloturvallisuuteen liittyvät asiat vastaanottokeskusten asukkaille sekä maahanmuuttajille. Asiantuntija-apuna hankkeessa on ollut Maahanmuuttovirasto

Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Tätä varten on videoille tehty tukimateriaali, jossa kerrotaan videoiden tarkoitus ja annetaan lisätietoja.

Opetusvideoita voivat vapaasti käyttää kaikki ne tahot, jotka osallistuvat turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kanssa työskentelyyn. Opetusvideot ovat saatavissa myös DVD-levyinä. Opetusvideot on tehty kymmenelle eri kielelle (arabia, dari, farsi, kurdi, somali, englanti, ranska, venäjä, ruotsi ja suomi). Niiden kerronta on tehty mahdollisimman ymmärrettäväksi eri kulttuureista tuleville ihmisille.

Opetusvideoiden sisältö

Opetusvideot sisältävät paloturvallisuuteen liittyviä keskeisiä asioita. Ne on suunniteltu siten, että niitä voidaan esittää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa sekä myöhemmin maahan pysyvästi jääville maahanmuuttajille. Asuntolassa paloturvallisuusasiat ovat toisenlaisia kuin pysyvässä kodissa.

Opetusvideot sisältävät myös osion, jossa esitellään pelastuslaitoksen työskentelyä. Tämä pieni yksityiskohta on kuitenkin merkittävä osa opetusta, sillä tällä tavoin turvapaikanhakijat saavat opastusta suomalaisten viranomaisten toiminnasta, ja luottamusta viranomaisiin voidaan alkaa solmia.