Koulutukset

Pelastuslaitoksen tärkeimpänä tehtävänä on edistää turvallisuusajattelua alueensa asukkaiden keskuudessa, olennaisinta on ymmärtää syyt vaaratilanteiden syntymiseen ja osata toimia onnettomuuden sattuessa.

Yritykset ja yksityiset henkilöt ovatkin viime vuosina alkaneet ymmärtää erilaisten koulutustilaisuuksien olevan erinomainen mahdollisuus saada tärkeää tietoa turvallisuusasioista. Meistä jokainen, kun on lopulta itse vastuussa omasta turvallisuudestaan. Pelastuslaitos järjestää toimialueellaan erilaisia kursseja sekä koulutustilaisuuksia. Suunnitellut kurssit ja koulutukset näet alla olevasta taulukosta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää ilmaista pelastuslain velvoittamaa turvallisuuteen liittyvää valistusta ja neuvontaa erilaisissa tilaisuuksissa ja kohteissa. Pelastuslaitokset tukevat kouluja ja päiväkoteja niiden omatoimisessa varautumisessa ja turvallisuuteen liittyvien velvoitteiden täyttämisessä. Pelastuslaitosten lapsille ja nuorille suunnattua turvallisuusviestintää kohdennetaan elinkaarimallin mukaisesti, esikoululaisista aina toisen asteen opiskelijoihin saakka.

Punainen liitu

Punainen liitu on toisen asteen opiskelijoille suunnattu liikenneturvallisuuskoulutus, joka järjestetään yhteistyössä Liikenneturvan kanssa.
Katso lisätietoja ja traileri

 

Tulevat koulutukset

Jatkamme alkusammutuskoulutuksia sekä turvallisuusluentoja hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Koulutukseen liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä joko alla olevan yhteystietolistan mukaisesti kunnittain tai alla olevan yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.

Koulutuksista antaa lisätietoja myös:

Koulutuspäällikkö Mari Ukkonen
p. 0440 773 207
mari.ukkonen@paijatha.fi

Ei tulevia koulutukset tällä hetkellä.

Koulutuskalenteriin

Koulutustarjonta

Pelastuslaitos tarjoaa asiakkailleen seuraavia koulutuksia:

  • Talon turvakurssi
  • Väestönsuojan hoitajan kurssi
  • Alkusammutuskoulutusta
  • Turvallisuusluentoja
  • Poistumisharjoitukset
  • Turvallisuuskävelyt
  • Turvallisuusluennot

Erillisistä koulutuksista lisätietoja antaa kunnan pelastusviranomainen tai koulutuspäällikkö Mari Ukkonen p. 0440 773 207.

Yhteystiedot

ASIKKALA:
Palomestari Timo Kaivola p. 0440 773 115

SYSMÄ JA HARTOLA:
Palomestari Petteri Lehtinen p. 0440 773 603

HEINOLA:
Palomestari Jari Vornanen p. 0440 773 129

ORIMATTILA:
Palomestari Juhamatti Listala p. 0440 773 144

HOLLOLA JA KÄRKÖLÄ:
Palomestari Mika Tervala p. 0440 773 182

NASTOLAN ALUE:
Palomestari Petteri Haverinen p. 0440 773 156

LAHDEN ALUE:
Koulutuspäällikkö Mari Ukkonen p. 0440 773 207

Yhteyshenkilöihin saat yhteyden myös sähköpostiosoitteilla, etunimi.sukunimi(at)paijatha.fi tai voit laittaa viestiä yhteydenottopyyntö-lomakkeella