Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kaksi muovista polttoaineastiaa ja yksi metallinen polttoaineastia.

Ensi viikolla mahdollisesti alkava poliittinen lakko on saanut päijäthämäläiset hamstraamaan bensiiniä ja dieseliä jakeluasemilla. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen saaman tiedon mukaan polttoainetta on tankattu astioihin, jotka eivät ole siihen soveltuvia.

Bensiini haurastuttaa tai jopa sulattaa muoviastian, jota ei ole suunniteltu säilyttämiseen tai kuljettamiseen. Elintarvikekäyttöön tarkoitettuja muovipulloja ja muoviastioita ei saa  käyttää polttoaineen säilytykseen. Polttoaineen säilytykseen tarkoitettuja kanistereita voi ostaa esimerkiksi hyvin varustelluista tavarataloista.

Turvallisuussyistä lainsäädännöllä on myös rajoitettu polttoaineiden säilytystä erilaisissa tiloissa. Rajoitukset koskevat esimerkiksi asuintiloja, ajoneuvosuojia ja varastotiloja. Yhteisissä irtaimistovarastoissa ei saa säilyttää palavia nesteitä. Bensiiniä saa säilyttää määräysten mukaan asuinhuoneistossa yhteensä 25 litraa. Asuinrakennuksen erillisessä varastotilassa sitä saa säilyttää yhteensä 50 litraa.

Kuvassa esimerkkejä polttonesteiden kuljetus- ja säilytysastioista. Combi-astia 6 litraa + 2,5 litraa teräketjuöljy, ulosmyyntikanisteri 4 litraa, "Jerry"-kannu 20 litraa sekä ohjeellinen muovisen kemikaalipakkauksen valmistusleima.


Polttoaineiden turvalliseen säilytykseen ja kuljetukseen on laadittu ohje, josta löytyy myös esimerkkejä polttoaineen säilytykseen soveltuvista kanistereista. Aiheesta on myös video.

Lisätietoja:
riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen, 0440 773 208