Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

27.11.-3.12.2021 vietettävän paloturvallisuusviikon teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Kampanja haluaa kiinnittää huomiota varsinkin ikäihmisten paloturvallisuuteen, koska heidän toimintakykynsä saattaa olla heikentynyt ja he ovat yliedustettuina palokuolemissa. Päijät-Hämeen pelastuslaitos haastaa jokaisen parantamaan omaa tai läheistensä kodin turvallisuutta.

Paloturvallisuusviikko kannustaa kaikkia parantamaan niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asuvat kotonaan mutta joiden toimintakyky on rajallinen. Valtakunnallisesti noin puolet palokuolemissa menehtyneistä ovat yli 65-vuotiaita. Läheiset ovat tärkeässä roolissa ikäihmisten paloturvallisuuden parantamisessa.

”Turvallisuus paranee pienillä teoilla. Voi esimerkiksi vaihtaa palovaroittimien paristot mummolassa”, vinkkaa riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen.

Paloturvallisuusviikon viestiä tuo mediassa esiin tänäkin vuonna joukko tuttuja kasvoja. Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo ja Huuhkajien huoltaja Gunnar Yliharju treenaavat tulipalosta poistumista. Somevaikuttajat Lotta ja pappa käyvät läpi kodin turvallisuuden tarkastuslistaa. Somesta tuttu Jennifer Käld ja mummo tuovat kampanjan turvallisuusviestintään ruotsin kielen entistä vahvemmin mukaan.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana pelastuslaitokset, pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön Keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lisätietoa paloturvallisuusviikosta

Vieraile virtuaalipaloasemalla

Tutustu Paavolan pelastusasemaan Lahdessa virtuaalisesti

Tutustu SPEK:n virtuaalipaloasemaan Avoinna 20.11–3.12.2021

Lisätietoa

Riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen, Päijät-Hämeen pelastuslaitos, puh. 0440 773 208