Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Päijät-Hämeen pelastuslaitos ja alueen sopimuspalokunnat toteuttavat syksyn aikana yhdessä kampanjan, jolla on tarkoitus lisätä sopimuspalokuntien tunnettavuutta ja rohkaista uusia henkilöitä tulemaan mukaan toimintaan.

Liitutaulu, jossa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen logo ja teksti sopimuspalokunnat. Sormi osoittaa tekstiä.
Jokaisesta Päijät-Hämeen sopimuspalokunnasta on tehty esittelyvideo. Kuva: Phpela

Tunnettavuuskampanja jakautuu kahteen osaan. Sopimuspalokunnat jakavat omilla alueillaan materiaalia ja julisteita toiminnastaan. Sen lisäksi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien sosiaalisen median kanavissa julkaistaan elo-syyskuussa esittely jokaisesta sopimuspalokunnasta.

Tarkoitus on lisätä alueemme palokuntien tunnettavuutta sekä rekrytoida uusia jäseniä palokuntaan vahvalla ja näkyvällä yhteistyöllä”, aluepalopäällikkö Jani Aaltonen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta sanoo.

Tehtäviä löytyy jokaiselle

Kampanjan toivotaan rohkaisevan kansalaisia ottamaan yhteyttä alueensa sopimuspalokuntiin. Sopimuspalokunnista löytyy eri-ikäisille monenlaisia tehtäviä viestinnästä muonitukseen ja nuoriso-osaston vetäjästä hälytysosaston jäseneen. Sopimuspalokuntien toiminta on järjestäytynyttä ja organisoitua, ja jokaiseen tehtävään koulutetaan.

”Kampanjan jälkeen toteutamme pelastustoiminnan peruskurssin, jossa rekrytoidut henkilöt koulutetaan mukaan hälytystoimintaan”, Aaltonen kertoo.

Kampanja on suunniteltu Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien kehittämisverkostossa. Verkosto pyrkii tukemaan sopimuspalokuntien elinvoimaisuutta, kehittymistä ja henkilöstön riittävyyttä kaikkiin tehtäviin. Kampanjan videoista on vastannut Niko Ara Padasjoen VPK:sta.

”Palokunta on parhaimmillaan elämänmittainen harrastus, joka tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Halu auttaa, yhdessä oleminen ja tekeminen sekä hyödyllisten taitojen oppiminen motivoi, vaikka välillä tehtävät voi olla haasteellisiakin”, Padasjoen VPK:n puheenjohtaja Niko Ara kiteyttää.

Suomen sopimuspalokuntien liiton Päijät-Hämeen alueosaston puheenjohtaja Janne Korhonen on samoilla linjoilla:

“Sopimuspalokunnissa toimivia yhdistää halu auttaa. Auttamisen halu konkretisoitui Kalajoella riehuneessa maastopalossa, johon osallistuttiin sopimuspalokunnista ympäri Suomea. Palokunnat ovat tärkeässä roolissa jokaisessa Päijät-Hämeen kunnassa – tällä varmistetaan, että jokainen päijäthämäläinen saa apua.”

Katso kampanjan video, jossa esitellään sopimuspalokuntatoimintaa Päijät-Hämeessä

Lisätietoa:

Aluepalopäällikkö Jani Aaltonen, Päijät-Hämeen pelastuslaitos: 0440 773 136

Janne Korhonen, Suomen sopimuspalokuntien liiton Päijät-Hämeen alueosaston puheenjohtaja ja Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien kehittämisverkoston jäsen:044 340 8882

Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien yhteystiedot

Lisätietoa sopimuspalokuntatoiminnasta