Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kahdeksasluokkalaiset kisaavat torstaina 4.4. NouHätä!-pelastustaitokampanjan Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan aluekilpailuissa. Valtakunnallisiin alkukarsintoihin osallistui yli 3 000 joukkuetta. Aluekilpailut ratkaisevat, mitkä joukkueet pääsevät SM-tason loppukilpailuun Pelastusopistolle Kuopioon.

NouHätä! on yläkoulujen valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanjassa nuorille opetetaan valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita, ja he oppivat myös toimimaan onnettomuustilanteissa oikein. Lisäksi kampanjaan kuuluu vapaaehtoinen kilpailu, joka huipentuu finaaliin huhtikuun lopussa.

– On tärkeää, että nuoret oppivat ehkäisemään onnettomuuksia. Nämä asiat kuuluvat peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin, mutta niitä ei ole keskitetty yksittäiseen oppiaineeseen. NouHätä!-kampanja kokoaa ne yhdeksi turvallisuustiedon oppipaketiksi, kertoo kampanjakoordinaattori Tomi Sirkiä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Aluekilpailuissa joukkueet joutuvat kiperiin tilanteisiin

NouHätä!-aluekilpailu on alueellisten pelastuslaitosten ja pelastusliittojen toteuttama elämyksellinen kisa. Teoriaosuudessa joukkueet vastaavat turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Rastitehtävissä ne joutuvat selviytymään haastavista tilanteista, joihin kuka tahansa voi milloin tahansa joutua.

SM-tasoisen kisan alkukarsintaan koko Suomessa osallistui yli 3 000 joukkuetta. Kaikkiaan kisaan on osallistunut siis noin 10 000 kahdeksasluokkalaista nuorta. Koko kampanja tavoittaa vuosittain lähes 50 000 nuorta.

– NouHätä!-kampanja on pelastusalan ja koulutoimen yhteinen ponnistus, joka parhaimmillaan saa nuoret toimimaan turvallisuushakuisesti ja auttamaan muitakin hädässä, Sirkiä sanoo.

Aluekilpailu järjestetään 4.4. Ideaparkissa Lempäälässä

– Kisapäivässä on mukana yhteensä 24 joukkuetta eri puolilta maakuntien aluetta. Kisojen tapahtuma-areena on Ideaparkin mustanpuhuvan Bläk Boks, joka toimii myös valtakunnallisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien näyttämönä. Alueen kolme pelastuslaitosta toteuttavat kisaajien tehtävärastit, kertoo Eeva-Liisa Heikkinen Hämeen Pelastusliitosta.

Päijät-Hämeestä aluekilpailuun matkaa kolme joukkuetta Salpausselän koulusta Lahdesta, kaksi joukkuetta Sysmän yhteiskoulusta ja yksi joukkue Heinsuon koulusta Hollolasta. Parhaiten menestynyt päijät-hämäläinen joukkue etenee Päijät-Hämeen mestarina Kuopiossa Pelastusopistolla 25.4. pidettävään loppukilpailuun.

Kilpailu pidetään Lempäälän kauppakeskus Ideaparkissa, Ideaparkinkatu 4. Kilpailutapahtuma on kello 9–13 Bläk Boks-tilassa. Päijät-Hämeen joukkueet aloittavat kilpaurakkansa kello 10.

Toimittajat ovat tervetulleita seuramaan, miten kahdeksasluokkaiset suoriutuvat pelastustaitokampanjan tehtävistä.

Lisätietoja:

  • Mari Ukkonen, koulutuspäällikkö, Päijät-Hämeen pelastuslaitos, 0440 773 207
  • Eeva-Liisa Heikkinen, toiminnanjohtaja, Hämeen Pelastusliitto, 041 548 9148
  • Tomi Sirkiä, kampanjakoordinaattori, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, 040 644 9439

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedote.