Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Paloinsinööri esittelee väestönsuojassa sinne kuuluvaa materiaalia koulutettaville. Väestönsuoja on normaalioloissa varastokäytössä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää loppuvuodesta Väestönsuojan hoitajan kurssin ja Asuinkiinteistön turvallisuuskurssin Paavolan pelastusasemalla Lahdessa.

Kurssien kouluttajana toimii paloinsinööri Raila Viljamaa ja ne toteutuvat, jos kurssille osallistuu vähintään kahdeksan (8) kurssilaista. Kursseille ilmoittaudutaan lomakkeella. Kurssin toteutuminen vahvistetaan viikkoa ennen kurssin alkua.

Lisätietoja kursseista ja niille ilmoittautumisesta antaa koulutuspäällikkö Mari Ukkonen, p. 0440 773 207, mari.ukkonen@paijatha.fi.

Väestönsuojan hoitajan kurssi

Aika: keskiviikko 29.11.2023 kello 17.00-21.00
Paikka: Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 15100 Lahti
Hinta: 99,20 €/osallistuja (alv 24%)
Osallistujamäärä: 8-20

Koulutus on tarkoitettu kaikille väestönsuojan ylläpidosta ja käyttöönotosta vastaaville henkilöille, kuten esimerkiksi väestönsuojan hoitajiksi nimetyille henkilöille, isännöitsijöille, kiinteistönhoidosta vastaaville, taloyhtiön vastuuhenkilöille sekä väestönsuojelusta yleisesti kiinnostuneille henkilöille.

Kurssilla perehdytään väestönsuojelun perusteisiin, väestönsuojan huoltoon ja tekniikkaan sekä käyttöönottamiseen. Lisäksi kurssilla perehdytään omatoimiseen varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Koulutus antaa valmiudet omatoimiseen varautumiseen väestönsuojien osalta.

Koulutus sisältää koulutusmateriaalin ja väestönsuojan hoitajan todistuksen.

Asuinkiinteistön turvallisuuskurssi

Aika: kahden illan kurssi

  • torstai 30.11.2023 kello 17.00-21.00
  • torstai 7.12.2023 kello 17.00-21.00

Paikka: Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 15100 Lahti
Hinta: 99,20 €/osallistuja (alv 24 %)
Osallistujamäärä: 8-20

Koulutus on suunnattu asuinkiinteistöjen hallitusten jäsenille, isännöitsijöille, kiinteistönhoidosta vastaaville sekä asumisen ja arjen turvallisuudesta yleisesti kiinnostuneille henkilöille.

Kurssilla käydään läpi asumisen turvallisuuden perusteet, opitaan tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään yleisimmät riskit ja vaaranpaikat, varautumaan niihin sekä perehdytään asuintalon velvoitteisiin ja pelastussuunnitelman laadintaan. Lisäksi kurssilla käydään läpi asuinkiinteistön omatoiminen varautuminen yhteiskunnan häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Kurssin ohjelmaan sisältyy myös alkusammutusharjoitus käsisammuttimella ja sammutuspeitteellä.

Koulutus sisältää koulutusmateriaalin ja kurssitodistuksen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen koulutuskalenteri