Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Päijät-Hämeen hyvinvointialue palkkaa tulevana kesänä noin 200 kesätyöntekijää, jotka ovat iältään 14–17-vuotiaita. Hakuaika on 20.2.–19.3.2023, ja valinnoista ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kesätyöpaikat tulevat haettaviksi Kuntarekryn kautta. Nuoret sijoittuvat monenlaisiin tehtäviin hyvinvointialueen eri toimialoille. Myös pelastuslaitos työllistää kesänuoria.

Hyvinvointialue haluaa maakunnan suurimpana työnantajana huolehtia siitä, että alan kesätöitä on nuorille laajasti tarjolla.

– Saatamme olla nuorten jopa ensimmäinen työnantaja, ja on tärkeää, että voimme mahdollistaa heille hyvän ensikosketuksen työelämään. Ensimmäisillä työelämäkokemuksilla voi olla merkittävä vaikutus nuorten tulevaisuuteen, henkilöstöjohtaja Erja Saari sanoo.

14–17-vuotiaiden työntekijöiden kesätyöjakson kesto 2-4 viikkoa. Kahdesta viikosta maksetaan 500 euroa ja kuukauden kesätyöstä tuhat euroa. Työjaksot sijoittuvat pääsääntöisesti touko–syyskuulle.

Tavoitteena on löytää kesätyöntekijöille mielekkäitä tehtäviä, joissa he pääsevät tutustumaan sekä alan tehtäviin että hyvinvointialueeseen työnantajana.

Kesätyöpaikat Kuntarekryssä

Uusi rekrytointitapahtuma Trion palvelutorilla

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää yhteistyössä TE-palveluiden, Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun ja alueen oppilaitosten kanssa rekrytointitapahtuman tiistaina 21.2. klo 12.30–17 kauppakeskus Trion palvelutorilla.

Uuden tapahtuman tavoitteena on tehdä sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä pelastustoimialaa tutuksi erityisesti 8.- ja 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille sekä sote- ja pelastusalan opiskelijoille, alanvaihtajille ja alalle palaaville. Tapahtumaan osallistuvat saavat myös lisätietoa mm. hyvinvointialueen henkilöstöeduista ja työhyvinvoinnin edistämisestä.

Tapahtuma-alueen lavalla järjestettävässä paneelikeskustelussa kuulijoille esitellään useampi mielenkiintoinen uratarina, ja alueen ständeillä osallistujat pääsevät keskustelemaan hyvinvointialueen edustajien kanssa esimerkiksi kesätyö-, keikka- ja vakituisista työmahdollisuuksista.

Lisäksi tapahtumakävijöillä on mahdollisuus osallistua leffalippujen arvontaan sekä kuvauttaa itsensä #ikkunatulevaisuuteen-someseinän edessä.