Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä -teksti ja kaksi hymyilevää nuorta miestä.

112-päivä on valtakunnallinen tempaus, jonka tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. 112-päivä on perinteisesti eri turvallisuusviranomaisten, järjestöjen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden yhteinen tapahtuma. Tapahtumia on järjestetty vuosittain eri puolilla Suomea ja somessa kampanjointi on ollut aktiivista. Tänä vuonna kampanjaa vietetään virtuaalisesti.

Vuonna 2022 kampanjaa vietetään teemalla ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”. Turvallisuuden tunteella tarkoitetaan muun muassa onnettomuuksien, tapaturmien ja rikosten sekä näihin rinnastettavien ilmiöiden aiheuttamien pelkojen ja huolien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.

Näin osallistut


Paikallistapahtumat ovat tärkeä osa 112-päivän kampanjaa ja perinteitä, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi teemapäivän voi ottaa huomioon verkossa tai ilman yleisöä.

Kampanjassa turvallisuustoimijat sekä esimerkiksi koulut, työpaikat, harrasteseurat ja yhdistykset voivat jakaa arvokasta turvallisuustietoutta ja näin vaikuttaa ihmisten turvallisuuden tunteeseen. Lisäksi jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomion pieniin arjen tekoihin ja valintoihin.

112-päivä muistuttaa myös Euroopan yhteisestä hätänumerosta 112 sekä hätätilanteessa toimimisesta.

Jaa turvallisuustietosi myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #112paiva #112dagen #112day.

112-päivä 26 vuotta

Jo perinteeksi muodostunutta 112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien.

Vuonna 2008 vietettiin ensimmäistä Euroopan yhteistä 112-päivää. Jotta 112 saataisiin tunnetuksi kaikkialla EU:ssa, Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi.

Lisätietoa kampanjan sivuilta