Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kaksi kelta-vihreää ambulanssia pelastusaseman edessä. Niiden keskellä mies sinisessä asussa.
Pelastuslaitoksen korjaamon esimies Kari Hietalahti lähdössä ajamaan Ukrainaan lähteviä ambulansseja kohti Helsinkiä. Kuva: Salla Virta

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kaksi juuri käytöstä poistettua ambulanssia on lähtenyt 10. maaliskuuta 2022 kohti Ukrainaa. Pelastuslaitos halusi lahjoittaa ambulanssit kollegoiden tueksi vaikeaan tilanteeseen, kun mahdollisuus tuli.

Pelastuslaitoksen yhdessä Päijät-Soten kanssa hankkima uusi ensihoitokalusto korvasi vanhat ambulanssit maaliskuun alussa, ja normaalitilanteessa käytöstä poistetut ambulanssit olisivat menneet myyntiin. Pelastuslaitoksella nähtiin kuitenkin mahdollisuus auttaa kollegoita Ukrainassa ja lahjoittaa ambulanssit Ukrainan tueksi.

”Autot olivat vielä viikko sitten ajossa. Ne ovat olleet pelastuslaitoksen käytössä seitsemän vuotta, ja meiltä käytöstä poistettuja, mutta yhä käyttökunnossa”, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen korjaamon esimies Kari Hietalahti sanoo.

”Asia on erittäin tärkeä ja haluamme olla siinä tukena. Päijäthämäläisten avunsaantiin lahjoitus ei vaikuta”, hän jatkaa.

Ambulanssien mukaan lähtee paareja ja kantotuoleja, Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien lahjoittamia pelastustoimen varusteita sekä Lahden Ensihoitopalvelu Oy:n lahjoittamia ensihoitotarvikkeita.

Sisäministeriö koordinoi koko Suomen pelastuslaitosten materiaalilahjoitukset eteenpäin. Suomi on viemässä Ukrainaan yhteensä 15 ambulanssia, kaksi paloautoa ja 30 lavaa sammutustarvikkeita. Apu toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Lisätietoa sisäministeriön pelastustoimen osastosta