Toiminnassamme on muutoksia koronaviruksen ehkäisemiseksi. Kiireelliset pelastus- ja ensihoitotehtävät suoritetaan normaalisti.

Saat yhteyden pelastuslaitokseen puhelimitse, sähköpostitse tai chatilla:

Asiakaspalvelu arkisin klo 9-14.30: 03 8773112
Päivystävä palotarkastaja arkisin klo 9-11 ja 12-15: 0440 773 222
Hätänumero 112

Punainen Liitu -tapahtuma Päijät-Hämeessä

Punainen liitu on toisen asteen opiskelijoille suunnattu liikenneturvallisuuskoulutus, joka järjestetään yhteistyössä Liikenneturvan kanssa. Tapahtuma koostuu kahdesta osasta. Tilaisuudessa vuorottelevat videotarina todellisesta liikenneonnettomuudesta ja eri ihmisten omakohtaiset kokemukset mieleenpainuvimmasta liikenneonnettomuudesta. Kokemuksiaan ovat kertomassa esimerkiksi pelastuslaitoksen, poliisin tai terveydenhuollon työntekijät tai onnettomuuteen joutunut nuori tai hänen omaisensa.

Esityksen jälkeen opettaja käsittelee luokkansa kanssa oppilaiden tuntemuksia kokemastaan. On havaittu, että erilaisten kampanjoiden ja liikenneturvallisuusesitysten tehoa pystytään parantamaan, kun nähtyä ja koettua käsitellään jälkikäteen pienemmissä ryhmissä. Keskeisenä ajatuksena on pohtia nähtyä ja koettua oman itsensä näkökulmasta. Punainen Liitu -esityksessä on tunteita herättävää sisältöä, joten asioiden ja tunnetilojen purku on tarpeen.

Opettajille on laadittu ohjeistus, jonka avulla luokan kanssa käytävä keskustelu voidaan toteuttaa. Keskiössä ovat oppilaiden tuntemukset, kokemukset ja keinojen miettiminen riskitilanteista selviämiseksi.

 

Seuraavat esitykset Päijät-Hämeessä

Ei tulevia esityksiä