Sinulle löytyy sopiva tehtävä! Tule mukaan pelastustoimintaan!

Kuka tahansa toiminnasta kiinnostunut voi päästä mukaan vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen (=VPK) tai palomiesyhdistyksen jäseneksi. Päijät-Hämeen alueella on yhteensä 20 edellä mainittua palokuntayhdistystä.

PALOKUNTATOIMINTA ON KOKONAISUUS, JOKA JAKAUTUU KAHTEEN OSAAN
Omien mahdollisuuksiesi mukaan voit päästä sopimuspalokuntatoimintaan tai sitten pelastustoimen vapaaehtoistoimintaan. Palokuntayhdistyksen toiminta on kokonaisuus ja näin ollen voit olla kummassakin toiminnassa mukana.

SOPIMUSPALOKUNNAT
Jokainen Suomen pelastuslaitos tarvitsee sopimuspalokuntia, näin on myös Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen alueella. Näitä palokuntia tarvitaan maaseudulla muodostamaan pelastustoimen hälytyslähdöt ja kaupungeissa ammattipalokuntien tukipalokuntina.

Sopimuspalokunnassa osallistut pelastustoimintaan saatuasi siihen vaadittavan peruskoulutuksen ja täytettyäsi muut kelpoisuusvaatimukset. Pääset mukaan toimintaan, joka vaatii mutta myös antaa paljon. Peruskurssin jälkeen koulutusta on tarjolla erikois- ja johtamistehtäviin saakka.
Sopimuspalokunnassa saat palokunnan puolesta käyttöösi sammutus- ja muut suojavarusteet.

PELASTUSTOIMEN VAPAAEHTOISTOIMINTA
Pelastustoiminnan vapaaehtoistoiminnassa toimit palokunnan tukitehtävissä tai muissa pelastustoimen vapaaehtoisten toimijoiden yhdistyksissä. Vapaaehtoistyö esimerkiksi palokuntanuorten parissa tai palokunnan tukiosastossa on tärkeää koko sopimuspalokuntajärjestelmän ylläpitämisen kannalta. Vapaaehtoistoimintaa tarvitaan myös suuronnettomuuksissa ja tilanteissa, jossa pelastustoimen ammatti- ja sopimushenkilöstö kaipaa rinnalleen tukijoukkoja.

Palokuntien nais- ja veteraanitoiminta tarjoaa myös mukavaa palokuntahenkistä toimintaa, jolla tuetaan sopimuspalokuntatoimintaa.

PALOKUNTALAISIA MOTIVOIVAT ENITEN
Sopimuspalokuntabarometri -kyselyssä on selvitetty monia-asioita mm. sitä mikä palokuntalaisia motivoi eniten. Kolme eniten motivoivaa tekijää ovat:
• hyvä henki ja yhteisöllisyys
• halu auttaa onnettomuustehtävissä
• hälytystehtävät

 

Siis … tule mukaan palokuntatoimintaan!

Nyt kun sinä kiinnostuit palokuntatoiminnasta, niin ota yhteyttä lähelläsi toimivaan palokuntayhdistykseen ja sovi aika jolloin tahdot tulla tutustumaan toimintaan!

Yhteystiedot oman kuntasi sopimuspalokuntaan löydät täältä.

 

"vpk"