Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Instagram-viestintä sekä Padasjoen VPK:n aktiivinen some-viestintä ylsivät Palokärki-tunnustuksen ehdokkaiksi.

Pelastustieto-lehti on jakanut Palokärki-tunnustusta 1980-luvulta alkaen pelastusalan viestintää esimerkillisesti edistäneelle taholle. Tunnustus jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Pelastustieto-lehden Palokärki, Pelastusalan viestintäteko 2020 -tunnustuksen sai Aino Harinen ja Pelastusopiston Pelavi- ja Vivape-hankkeet. Pelastusopiston tutkija Aino Harinen on jo usean vuoden ajan kehittänyt ja yhtenäistänyt pelastusalan viestintää vetämiensä Pelavi- ja Vivape-hankkeiden kautta ja koonnut alalla toimivia tahoja yhteen.

”Kiitoksia kunniasta ja taputukset meille kaikille olkapäille. Ilman teitä ei olisi näitä hankkeita eikä pelastusalan viestintää. Teette tärkeää yhteistä työtä!”, Aino Harinen kiitteli palkinnon saatuaan.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi kerättiin vapaamuotoisesti pelastustoimen viestinnässä mukanaolijoilta. Esityksiä oli kaikkiaan 17, joista viisi valittiin finaaliin ja niistä äänestettiin Pelastusalan virtuaalisessa viestintäkahvilassa 2. kesäkuuta. Mukana oli edustajia eri pelastuslaitoksilta ja pelastusalan muista toimijoista.

Päijät-Hämeestä mukaan pääsi kaksi ehdotusta.

Palkinnon saajaksi ehdotettiin Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Instagram-viestintää. Perusteissa kiiteltiin Instagram-storyjen monipuolisuuta ja ihmisläheisyyttä sekä aktiivista päivittämistä. Ehdottaja on tuntematon.

Toisena ehdotuksena oli Padasjoen VPK:n aktiivinen ja positiivinen viestintä , jolla on lisätty sopimuspalokuntien tunnettavuutta ja saatu uusia jäseniä palokuntaan. Padasjoen VPK on ollut aktiivisella sosiaalisen median viestinnällään edelläkävijä ja esimerkki. Heidän some-päivityksissä on positiivinen vire, ja ne lisäävät turvallisuustietoutta ja innostavat uusia mukaan toimintaan. Ehdotuksen teki Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen viestintätyöryhmä.

Pelastustiedo-lehden päätoimittaja, tunnustuksen jakaja Esa Aalto sanoi tilaisuudessa, että kaikki pelastuslaitokset ansaitsevat kiitokset siitä, miten hienosti ne nykyisin viestivät.

Palokärki-palkinnon saajan päätti nyt ensimmäistä kertaa raati. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Helsingin pelastuslaitos 1987, Espoon palopäällikkö Matti Ylätupa 1990, Hämeenlinnan palopäällikkö Jouko Allinniemi 1996, Pelastusopiston vanhempi opettaja Markku Aarnio 2000, silloisen Tampereen aluepelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Veijo Kaján 2010 ja pelastusylitarkastaja Mira Leinonen 2015 tunnuksena aktiivisesta tiedotustoiminnasta pelastustoimessa.

Kaikki ehdotukset Palokärki 2020 -tunnustuksen saajaksi