Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Päijät-Hämeen sopimuspalokunnat allekirjoittivat päivitetyt palokuntasopimukset 20. joulukuuta 2021 Lahden Upseerikerholla. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ja palokuntien väliset sopimukset astuvat voimaan 1. tammikuuta 2022 ja ovat voimassa toistaiseksi.

 

Ryhmäkuva sopimuspalokuntien edustajista. Kaikilla kasvomaskit koronavirustilanteen vuoksi.
Päijät-Hämeen sopimuspalokunnat allekirjoittivat uudet palokuntasopimukset. Tilaisuus järjestettiin terveysturvallisesti koronatilanne huomioiden ja vain kuvaa varten kokoonnuttiin hetkeksi yhteen. Kuva: Salla Virta/Phpela

”Haluan kiittää teitä kaikkia, että olette jaksaneet vaikean koronavuoden. Joukko on pysynyt hyvässä iskussa, ja olette tuottaneet kuntalaisille palveluja, minkä vuoksi olette olemassa”, pelastusjohtaja Jari Hyvärinen osoitti kiitoksensa Lahden Upseerikerholle 20. joulukuuta kokoontuneille Päijät-Hämeen sopimuspalokuntien edustajille. Tilaisuus järjestettiin koronarajoitukset huomioiden.
 
Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Marja-Kaarina Koskinen kertoi omassa puheenvuorossaan kunnioittavan sopimuspalokuntatoimintaa suuresti.

”Olette olennainen osa pelastustoimen palvelua, ja sopimus edellyttää teiltä tehtävien tinkimätöntä hoitamista. En voi kuin kumartaa ja kiittää.”
 
Koskinen korosti sopimuspalokuntien merkitystä etenkin harvaan asutuilla aluilla, joissa he ovat usein ensimmäiseksi onnettomuuspaikalle ehtinyt yksikkö ja sosiaalisestikin merkittävä toimija.
 
Päijät-Hämeen alueella toimii 21 sopimuspalokuntaa, joihin kuuluu 600 palokuntalaista. Alueen sopimuspalokunnat osallistuvat vuosittain noin 1300−1400 hälytystehtävään.
 
Suomen Sopimuspalokuntien liiton Päijät-Hämeen edustaja Janne Korhonen oli tyytyväinen sopimuspalokuntien aktiivisuuteen palokuntasopimuksia päivitettäessä. Sopimukset haluttiin päivittää mahdollisimman selkeiksi, yhdenmukaisiksi ja kestäviksi ennen hyvinvointialueelle siirtymistä.
Pelastuslaitosten siirtyessä osaksi hyvinvointialueita 2023 tulevat myös aluesopimukset uudelleen neuvoteltaviksi, koska sopijakumppani vaihtuu, Korhonen totesi.
 
Janne Korhonen luovutti tilaisuudessa Sopimuspalokuntien liiton kultaisen ansiomitalin soljen kera pelastusjohtaja Jari Hyväriselle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta sopimuspalokuntien hyväksi.

Lisätietoa:

pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio 0440 773 200
pelastusjohtaja Jari Hyvärinen 0440 773 100

Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Kuva palokuntasopimuksen kannesta, jossa pelastuslaitoksen logo ja sopimuspalokunnan vaakuna.
Sopimukset astuvat voimaan vuoden 2022 alussa. Kuva: Phpela
Sopimuspalokuntalaisia kahvilla.
Padasjoen VPK:n (takana), Vierumäen VPK:n ja Lahden VPK:n jäseniä. Kuva: Phpela
Upseerikerhon sali kattokruunuineen.

Päijät-Hämeen alueella toimii 21 sopimuspalokuntaa. Kuva: Phpela