Päijät-Hämeen pelastuslaitos tai pelastustoimi ei hyväksy minkäänlaista häirintää, kiusaamista tai syrjintää vaan niihin on nollatoleranssi. Pelastusalan työnantajilla on velvollisuus huolehtia yhdenvertaisuuden toteutumisesta sekä velvollisuus puuttua aktiivisesti epäkohtiin.

Tutkimusten perusteella pelastusalalla esiintyy häirintää, joita mm. Emergencyservicestoo-Instagram-tili on tuonut esiin. Kuvausten kaltaisia tilanteita ei missään nimessä pitäisi tapahtua ja niihin tulee puuttua välittömästi.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on laatinut ohjeet työntekijöilleen sekä sopimuspalokuntalaisille, miten toimia, jos kokee epäasiallista kohtelua, häirintää, syrjintää tai kiusaamista tai havaitsee sellaista.

Kannustamme kaikkia alalla toimivia puuttumaan häirintätilanteisiin välittömästi.

”Pelastuslaitos tekee kaikkensa, ettei häirintää missään muodossa esiinny vakinaisen henkilöstön, eikä myöskään sopimuspalokuntien keskuudessa”, sanoo pelastusjohtaja Jari Hyvärinen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta

Kaikkiin tietoon tuleviin häirintätapauksiin puututaan, ja ne käsitellään asian vaatimalla tavalla , työsuojelupäällikkö Esa Heinonen jatkaa.

Pelastusalan arvot inhimillisesti, ammatillisesti ja luotettavasti sitovat kaikkia pelastusalan toimijoita, eikä näihin arvoihin häirintä kuulu.