Lahden alkukarsinnat voitti Lahden Yhteiskoulun joukkue. Kuva: Salla Virta

Suomen Pelastusalan keskusjärjestö Spek on perunut keväälle suunnitellut, kahdeksasluokkalaisten NouHätä-pelastustaitokilpailut koronatilanteen vuoksi. Peruminen koskee kaikkia kilpailuja mukaan lukien vielä järjestämättä olevia alkukarsintoja, aluekilpailuja sekä Pelastusopistolla järjestettävää loppukilpailua. Kilpailijoiden ja kilpailuiden järjestäjien terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen on tässä tilanteessa ensisijaisen tärkeää.

NouHätä!-kampanjan toiminta jatkuu keväällä normaalisti verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Verkkosisällöt ovat kaikkien vapaasti käytettävissä, ja niitä on mahdollista hyödyntää esimerkiksi kotiopiskelussa.

Kevään kuluessa selvitetään myös muita tapoja turvallisuusaiheiden opetteluun sähköisissä ympäristöissä. Kampanjan toiminnasta tiedotetaan lisää kevään mittaan.

NouHätä!-kampanja keräsi tänä vuonna ennätysmäärän kouluja turvallisuuskasvatuksen pariin. Yli 47 000 kahdeksasluokkalaista on osallistunut kampanjaan tavalla tai toisella. Päijät-Hämeestä mukana oli 18 koulua.

Pelastustaitomateriaaleja: nouhata.fi