PELASTUSJOHTAJA JARI HYVÄRINEN

Pelastusjohtaja Jari Hyvärinen (synt. -61) liittyi Nurmeksen palokunnan nuoriso-osastoon 7-vuotiaana ja jatkoi siitä 18-vuotta täytettyään sujuvasti palokunnan kesämieheksi.

Vuodet 83-84 Hyvärinen vietti palo-opiston palomieskurssilla. Hän oli Nurmeksessa tp. palomiehenä vuoteen -86 ja siirtyi sen jälkeen Joensuuhun, jossa toimi tp. palomiehenä vuosina 86-87.

Vuosina 87-88 Jari Hyvärinen suoritti alemman päällystötutkinnon ja siirtyi sen jälkeen Luumäelle apulaispalopäällikkö-palotarkastajaksi ja edelleen palopäälliköksi, jossa virassa hän oli vuoteen -92 saakka.

Jari Hyvärinen toimi vuodesta -92 alkaen Keuruun kaupungin palopäällikkönä. Hän valmistui pelastusopiston AMK-insinöörikurssilta vuonna 2002. Vuosina 2001-2003 Hyvärinen oli virkavapaalla palopäällikön virasta ja toimi Keski-Suomen pelastusalan liiton va. toiminnanjohtajana.

Kesäkuussa 2003 Jari Hyvärinen valittiin Päijät-Hämeen pelastusjohtajaksi ja hän siirtyi Lahteen valmistelemaan alueellista pelastustointa.

 

Päijät-Hämeen pelastuslaitos haluaa olla maamme tehokkain pelastuslaitos

Pelastusjohtaja Jari Hyvärisen tavoitteena on luoda Päijät-Hämeen pelastuslaitoksesta henkilöstön kanssa saumattomassa yhteistyössä maamme tehokkain pelastuslaitos, jossa huomioidaan henkilöstön sekä kuntalaisten tarpeet mahdollisimman hyvin.

Tärkeää on pelastusjohtajan mielestä myös luoda sellainen työympäristö, jossa henkilökunnan motivaation lisäämiseksi otetaan käyttöön kaikki mahdolliset keinot.

Jari Hyväriselle 200 työsuhteisen henkilön ja 500 vapaaehtoisen muodostaman alueellisen pelastuslaitoksen johtaminen on haasteellinen tehtävä, jonka työympäristö on erittäin mielenkiintoinen. Hyväristä ohjaa halu olla mukana kehittämässä hyvin toimivaa turvallisuusorganisaation tukipilaria, joka ottaa huomioon sekä kuntalaiset, että toimijat.

Maltillisesti, mutta tavoitteellisesti etenemällä vältetään alan pahimmat karikot ja päästään turvallisesti tavoitteeseen. Se on Jari Hyvärisen motto pelastuslaitoksen johtajana.

Pelastusalan luottamustoimissa Jari Hyvärinen on mukana Spek:n palokuntakoulutustoimikunnassa sekä Palosuojelurahaston johtokunnassa.

 

 

powered by eMedia