112-päivä, Ennakointi vie vaaroilta voimat.

MIKÄ 112-PÄIVÄ?

112-PÄIVÄ KIINNITTÄÄ HUOMION ARJEN TURVALLISUUTEEN

112-päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla – kyse on pienistä arjen teoista ja valinnoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

112-päivää vietetään 11. helmikuuta. 112-päivän kampanja-aikaa on koko kyseinen viikko, jolloin 112-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Viikon aikana kuka tahansa – yksityishenkilö, harrasteporukka tai järjestö – voi järjestää 112-päivän tapahtuman omalla paikkakunnallaan ja kertoa turvallisuusasioista.

112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä. Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa.

112-päivän kampanjan taustavoimia ovat poliisi, pelastustoimi, rajavartiolaitos, hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö sekä opetushallitus. Kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on mukana viikonaikana erilaisilla tapahtumilla, koulutus ja valistustilaisuuksilla ympäri Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen aluetta.

Tapahtuma paikat löydät osoitteesta:

http://112paiva.info/tapahtumat/

 

Lisätietoja:

koulutussuunnittelija

Jarmo Kouhia

0440 773 207

jarmo.kouhia@phpela.fi

 

powered by eMedia