Päijät-Hämeen ekaluokkalaisille jaetaan heijastinliivit koulumatkojen turvaksi

10.08.2017

Koulumatkojen turvaksi Päijät-Hämeen kaikki ekaluokkalaiset saavat omat heijastinliivinsä ensimmäisenä tai toisena koulupäivänään. Heijastinliivit alueen ekaluokkalaisille lahjoittaa Päijät-Hämeen pelastuslaitos.

Median edustajat ovat tervetulleita Harjun koululle, Vuorikatu 29 tiistaina 15.8.2017 klo 9.30 seuraamaan, kun Harjun kuutisenkymmentä ekaluokkaista saa omat heijastinliivit.

Heijastinliivejä on jakamassa Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta pelastusjohtaja Jari Hyvärinen sekä koulutussuunnittelija Jarmo Kouhia. Tilaisuudessa lapset saavat kysellä ja jututtaa pelastuslaitoksen edustajia. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että koululle tullaan isolla paloautolla, mikäli hälytystilanne sen vain mahdollistaa.

Idean isänä toimi alkuvuodesta eläkkeelle jäänyt pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Juhani Naskali. Hän toivoo, että näin ekaluokkalaiset saadaan näkyviksi liikenteen joukossa sekä turvaa ensimmäisille koulumatkoille.

Myös Harjun koulun rehtori Marju Markkanen muistuttaa, että koulun aloittaminen on monelle jännittävä asia, etenkin ekaluokkaisille.
- Liikenteessä on nyt syytä olla tarkkana. Autoilijat, muistakaa varoa pieniä liikenteessä!

Hyödyllisiä neuvoja koulumatkaa varten saa myös Liikenneturvan sivuilta.

Ekaluokkalaisia Lahdessa on 1250 ja koko Päijät-Hämeessä reilut 2080.


Lisätiedustelut 
Päijät-Hämeen pelastuslaitos 
koulutussuunnittelija Jarmo Kouhia, 0440 773 207   

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue
Harjun koulun rehtori, Marju Markkanen, 044 416 4383