Pelastuslaitos helpottaa ilotulitussääntöjä Venetsialaisten aikana

24.06.2017

Länsisuomalainen perinne juhlia huvilakauden päättäjäisiä eli Venetsialaisia elokuun viimeisenä viikonloppuna on levinnyt myös Päijät-Hämeeseen. Venetsialaisiin on perinteisesti kuulunut ulkotulet sekä ilotulitteiden ampuminen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on päättänyt sallia alueellaan ilotulitteiden käytön ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta elokuun viimeisen viikonlopun lauantaina kello 18-24 taajamien ulkopuolella, vesistöjen läheisyydessä. Päätös koskee kuntia: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Päätös ilotulittamisen sallimisesta ilman ilmoitusta ja siihen liittyvät muutoksenhakuohjeet ovat nähtävillä pelastuslaitoksen virallisella ilmoitustaululla osoitteessa Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 15100 Lahti, 3. kerros.

Ilotulitteita ampuessa on huomioitava oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille. Metsäpalovaara-alueella tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden ampuminen on kiellettyä. Ilotulitteen ampujan on selvitettävä etukäteen juhlapaikan osoitetiedot, jotta hätäilmoituksen teko on mahdollista.

Huom! Muista varmistaa oman kuntasi ilmoituskäytäntö, jos et ole Päijät-Hämeen alueella.

Lisätietoja: paloinsinööri Tapio Aaltonen p. 0440-773 193